Firewall Kurulum ve Yapılandırma Hizmetleri

Firewall Nedir?

Firewall bilgisayar sistemleri için üretilen güvenlik duvarı sistemleridir. Firewall cihazları ise bu yazılımların uygun donanımlarla birleştirilerek üretilmesinden meydana gelmiş olan fiziksel ürünlerdir. Firewall kelimesi Türkçe’de “güvenlik duvarı” olarak ifade edilir.

Firewall cihazlarınızı da bir nevi evinizi 7/24 koruyan güvenlik görevlisi olarak düşünebilirsiniz. Dışarıdan bir kişi geldiğinde size telefon açarak güvenli olup olmadığını doğruladığını, güvenli ise ona eşlik ederek kapınıza kadar getirdiğini, kapınıza gelinceye kadar şüpheli bir hareket yaparsa onu etkisiz hale getirdiğini düşünün! Firewall cihazlarının temelde çalışma mantığı bu şekildedir. İzin verdiğiniz bağlantı isteği evinize gelir, izin vermediğiniz tüm bağlantılar reddedilir.

Firewall, İzinsiz Uzaktan Erişime Karşı Sizi Korur.

Siber güvenlikBaşınıza gelebilecek en korkutucu senaryolardan biri, izniniz olmadan bilgisayarınızın bir başkasının kontrole geçmesidir herhalde. Ancak doğru ayarlanmış bir firewall ve güvenlik güncellemeleri tam olan modern bir işletim sistemi kullanarak bilgisayarınızın bir başkası tarafından uzaktan erişebilme tehlikesini ortadan kaldırabilirsiniz.

Firewall Kurulum ve Yapılandırma Hizmetleri


Bu arada tabii ki yüklediğiniz işletim sisteminin orijinal olması da önemli. Çünkü Torrent üzerinden indirilen birçok işletim sisteminin içerisinde trojan, keylogger ve farklı zararlı yazılımlar entegre ediliyor. Böyle bir işletim sistemini kurduktan sonra firewall kullanmanız dahi sizi güvende tutmayacaktır.

Firewall türleri temel olarak ikiye ayrılırlar.

1.Yapılarına göre güvenlik duvarları

  • Donanımsal Firewall
  • Yazılımsal Firewall

2. Mimarilerine göre güvenlik duvarları

  • Statik Paket Filtre Firewall
  • Devre Seviyesi Firewall
  • Dinamik Paket (Durum Denetimli) Filtre Firewall
  • Proxy Destekli Firewall
  • Melez (Hibrit) Firewall

Günümüz teknoloji dünyasında firewall cihazları gelişerek komplike bir çözüm halinde sunulmaktadır. UTM (Unified Threat Management) şeklinde isimlendirilen “Birleşik Tehdit Yönetimi” olarak adlandırdığımız güvenlik cihazları son dönemin popüler güvenlik duvarları haline gelmiştir. Artık bu güvenlik duvarları IPS, IDS, Web Filtreleme, Uygulama Filtreleme, Hotspot, VPN, 5651 Log Yönetimi gibi özelliklere de sahip olarak karşımıza gelmektedir.

Uygunsuz İçerikleri Engelleyin.

Yazımızın bu bölümüne kadar Firewall ile karşı koyabileceğiniz zararlı yazılımlardan bahsettik. Ancak Firewall sadece bununla sınırlı değil, zararlı olmasalar dahi Firewall ile kendi istediğinizle her websitesini veya bir türü yasaklayabilirsiniz. Örneğin bir çocuk sahibi iseniz ve çocuğunuzun Facebook oyunlarından uzak durmasını istiyorsanız gelişmiş bir firewall yazılımı ile bunu yapabilirsiniz. Ayrıca yine çocuklar için uygun olmayan her web sitesini engellemek mümkün.

Desteğini verdiğimiz firewall platformları

  • PfSense Firewall
  • Sophos XG Firewall
  • Fortigate Firewall

Fiyatlar ve Danışmanlık Hizmetleri İçin Bizi Arayabilirsiniz!

Yorumlar