Kıyamet Senaryoları 1 – Elektrik Üzerinden Bilgisayara Sızma

Sene 1990-1991 körfez savaşı var amerika ırak a bombalar yağdırıyor, ırak’ın tüm savunması çökmüş atom başlığı olan bu ülke tek bir nükleer başlık atamadan savaşı bırakıyor.

Ve bana dönelim; bu savaş beni hayli etkilemişti televizyondan naklen savaş izlemek ilk olarak mümkün ve son derece ilginçti.

Bir o kadar da gizli sırlar ve kıyamet teorileri üretmeme neden oluyordu, yapım gereği her zaman bilgisayarlarla haşır neşir olmuş kuantum’la kafayı sıyırmış ayrıca  bilgisayarın hesap makinasında defalarca kuantum saçmalıkları yaşamış biri olarak bu tip senaryolar üretmem gayet doğaldı.

Kıyamet Senaryoları 1 – Elektrik Üzerinden Bilgisayara Sızma

Sevdiğim bir abimle beyin fırtınası yaparken aklıma şu takılmıştı körfez savaşında internet bağlantısı olmayan bilgisayarlara erişim sağlanıp çökertilmiş, gizli bilgilere ulaşılmıştı,ama interneti kullanan aktif ülke amerika idi.

Kafamda o zaman elektrik üzerinden internet erişimi olmayan ancak local bir ağa bağlı bilgisayara bağlantı yapılabileceği fikri takılmıştı, hatta saplantı safhasında düşündürücüydü.

Bu nasıl yapılabilirdi ?

Anakart içine yerleştirilen gizli bir devre, yada pc deki power bunun için idealdi ,bunların içine bir teknoloji adapte edilip, elektirik hattı üzerinden pcdeki bilgileri çekip askeri yada devlet sırlarına ulaşmak mümkün diye çok düşündüm.

Amerikan ordusu körfez savaşı’nı ırak çevresine yığdığı 500.000 askerden ziyade florida’daki üslerde bilgisayar başındaki 5.000 uzmanıyla kazandı, bunu kendiside ilan etti.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Power_over_Ethernet

Evet sene 2013… şimdi piyasada 100 tl ye aldığınız power adaptör ile elektrik hattı üzerinden veri taşımanız mümkün, seneler 1990 yılında düşündüğüm saplantım şimdi herkesin ulaşabileceği elektronik marketlerde ucuza satılmakta ,cihazı ilk gördüğümde şok seviyesinde irkildim hemen satın alıp denedim, evet evet kendi içinde kriptolojisi bile vardı bağlantı kuruldu yere çöküp yaşadığım olayı hayretle gözlemledim.

Bu arada bir çok askeri ve gizli bilgilere ulaşma eylemi olmuştu amerikanın çin’in askeri sırlarını ele geçirmesi gibi.

Yani internete bağlı olmayan bilgisayarlar da güvenli değildi.

Askeri yada devletin sırlarını taşıyan bilgisayarlar bence tamamen kendi jeneratörü ile çalışan ve tamamen dış dünyadan izole edilen yerlerde tutulmalıdır fikri kafamda dolanmaya başladı.

Askeri sırrı artık kalmayan bu ürünler artık tüketiciye sunulmakta diye düşünebiliriz.

Bilgi güvenliğine inanmayan biri olarak paylaşma gereği duydum…

Yorumlar