Mail Şifrem Çalındı Mı? – Üye Olduğunuz Web Siteleri Hack Edilmiş Olabilir

773 Milyon Rekor Veri İhlali

Microsoft Bölge Direktörü Troy Hunt‘un kişisel bir girişimi olan https://haveibeenpwned.com/ size mail adresinizin maruz kaldığı illegal durumları size bildiriyor!

https://haveibeenpwned.com/About

Cebinden yaptığı harcamalar ile kurduğu bu siteye bağış yapılabiliyor.

Yazdığımız yazılarda Open Source projelerin ilerlemesi için BAĞIŞ linklerini paylaşmaktan gurur duyuyoruz.

Projeye Bağış yap -DONATE:

https://haveibeenpwned.com/Donate

Nasıl çalışır?

Bu web sitesine giriş yaptığınız zaman ana ekranda sizden mail adresinizi girmenizi isteyecektir.

Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra; mail adresinizin global olarak maruz kaldığı şifre çalınma vakalarını size alt kısımda liste biçiminde gösterir.

Hesabınız olan bir şirket bir veri ihlali yaşadıysa, e-postanız alınmış olabilir; bu, söz konusu sitenin hesabı için e-posta adresinizin ve şifrenizin siber suçlulara maruz kaldığı anlamına gelir.

Bir çok insan , e-posta adreslerinin veri ihlali yaşayan herhangi bir hizmete bağlı olup olmadığını görmek için bu web sitesini kullanmaktadır.

Ne işime yarar?

Eğer listede geçen kurumlar yada web sitelerine abonelik oluşturmuş ve şifre girmişseniz vay halinize, çünkü bu şifreler hackerler ve diğer kaynağı bilinmeyen kişilerce çalındı, böylece sizin üyelik şifreniz de çalınmış oldu.

Bu bilgiler ile ne yapılabilir?

Saldırgan şifreniz başka sitelerde kullanılıyorsa (Abone olduğunuz Diğer Siteler) mail adresi ve şifreniz ile bu web sitelerine ulaşabilir ve buradan adınıza illegal işlemler yada başka türde zarar verme yoluna gidebilir.

Mail Şifrem Çalındı Mı?

Eğer haveibeenpwned.com size aşağıdaki resimdeki gibi bir döküm veriyorsa, bu sitelere girerek şifrenizi değiştirmeniz yada bu abonelikleri kullanmıyorsanız aboneliği sonlandırıp hesabı kapatmanız önerilir.

Ayrıca site hizmeti olan https://haveibeenpwned.com/NotifyMe sayfasından giriş yaparak mail adresinizi siteye eklerseniz, bu şeklide mail adresinizin abonelikleri bir başka illegal işlem ile ele geçirilirse site size hemen e-mail ile b,r bildirim gönderecek ve sizi uyaracaktır.

Mail Koruma Tüyoları:

Yorumlar