Microsoft SQL Server Management Studio Nedir?

Microsoft SQL Server Management Studio Nedir?

SQL Server Management Studio (SSMS) ilk ile başlatılan bir yazılım uygulamasıdır , Microsoft SQL Server 2005 , yapılandırılması, yönetme ve içindeki tüm bileşenleri verilmesi için kullanılır , Microsoft SQL Server . SQL 2000 veya öncesinde Enterprise Manager’ın muadilidir .

Microsoft SQL Server Management Studio Araç, hem komut düzenleyicilerini hem de sunucunun nesneleri ve özellikleriyle çalışan grafik araçlarını içerir.

Sql server management Microsoft firmasının geliştirdiği bir veri tabanı editörüdür. Bu editör yardımıyla T-SQL komutlarını kullanarak verilerimiz üzerinde birçok farklı (data düzenleme, raporlama, analiz gibi.) işlemler yapabiliriz.

Bu programlar aracılığı ile MSSQL tipinde bir veritabanı oluşturur, veri tabanınızı tasarlarak, gerekli ayarları yapabilirsiniz.

  • Microsoft Management Studio, SQL Server’ın tüm bileşenlerine erişmeye, bu bileşenleri yapılandırmaya, yönetmeye ve geliştirmeye yönelik tümleşik bir ortamdır.
  • Microsoft SQL Server Management Studio, tüm beceri düzeylerindeki geliştiricilerin ve yöneticilerin SQL Server’a erişmesini sağlamak için çok çeşitli grafik araçlarıyla bir dizi zengin komut dosyası düzenleyicisini bir araya getiren ve size sunan bir teknolojidir.

Microsoft SQL Server Management Studio İndir.

https://docs.microsoft.com/en-us/sql/ssms/download-sql-server-management-studio-ssms?view=sql-server-ver15

https://aka.ms/ssmsfullsetup

Yorumlar