Qnap NAS Nedir? – NAS Nedir?

Verilerinizi yedeklemek ve bunlara istediğiniz zaman ulaşmak hem kişiler hemde işletmeler için çok önemlidir, bu konuda QNAP ürünü tam size göre…

Aşağıda QNAP ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kaliteli Network Cihazları üretmeyi ilke edinmiş olan QNAP System Inc, kullanımı kolay, üstün performanslı, geniş depolama alanına sahip güvenilir ağa bağlı veri depolama birimi NAS ve Network Video kaydedici NVR gibi kapsamlı çözümleri sağlamayı amaç edinmiştir.

QNAP, teknolojiyi ve tasarımı bir araya getirerek kaliteli ürünler sunmak ve iş verimliliğinizi artırmak için dosya paylaşımı, veri depolama yönetimi, sanallaştırma uygulamaları, ağ gözetim çözümleri ile birlikte ev kullanıcılarına evde multimedya deneyimini yaşatmak için uygulama servisleri sunuyor. Taipei merkezli QNAP System Inc., durmadan tutku ve yenilikçi teknolojisi ile dünya pazarına çözümler sunmaya devam ediyor.

NAS, Network Attached Storage yani ağa bağlı depolama cihazları standart depolama cihazlarından farklıdır.

İşletim sistemi ile küçük bir bilgisayar olan NAS ile yerel ya da bulut depolamanın yanında eşleştirme, yedekleme, sunma, medya aktarımı sağlama gibi pek çok farklı işi kolayca yapmak mümkündür.

Qnap NAS Nedir? – NAS Nedir?

Ağa Bağlı Depolama

Qnap ev kullanıcıları ve işletmeler için idealdir

  • Kullanılması kolaydır, genel olarak ayrı BT personeline ihtiyaç olmaz.
  • Maliyeti düşüktür.
  • Verilerin emniyetli ve güvenilir biçimde bir merkezde toplanmasını sağlar
  • Kişisel Bulutunuzu oluşturabilmenizi sağlar.
  • Uzaktan erişim ve tüm içeriğinizin aktarımı.
  • Evinizde kendi multimedya merkezinizi oluşturabilmenizi sağlar.
  • Ağınızdaki birden fazla bilgisayarı otomatik olarak yedekleyin.
  • Çok yuvalı NAS diskleri, verilerinizi korumak için sabit diskli RAID yedeklemesi sağlar.
  • Kullanıcı izinlerini ve dosya ayrıcalıkları ayarlayın, belgelere erişimi kısıtlayın.
  • Akıllı evler için pratik çözümler sunar.

Depolanan verilerin bir yerde olmayıp dağınık olması durumunda şu sorunlarla karşılaşılabilir:

  • Veriler senkronize olmayabilir.
  • Veri kaybı yaşanabilir.
  • Depolamada arıza olması durumunda güvenilirlik ve erişim sorunları yaşanabilir.
  • Müşteri hizmetleri isteklerine ve satış sorgulamalarına yanıt vermede gecikme yaşanabilir.
  • Mali kayıplar ortaya çıkabilir.

Qnap verilerinizi korur!

Artık Verileriniz Güvenilir Bir Yerde

Masaüstü veri depolamanız artık size yetmiyorsa ve bilgisayarlarınız, cep telefonlarınız ve tabletlerinizde bulunan dosyalarla medyaya paylaşımlı erişim imkânı istiyorsanız ne yaparsınız? Profesyonel tüketiciler, kreatif profesyoneller, küçük işletmeler ve aileler için çözüm, paylaşımlı depolama için kurulumu en kolay ve en ekonomik çözüm olan ağa bağlı depolama (NAS) cihazıdır.

NAS sistemleri, bir cihazı doğrudan USB kablosuyla bilgisayara takmak yerine, Wifi yönlendiricinizdeki veya ağınızdaki Ethernet bağlantı noktasına bağlıdır.

Bu, ağdaki birden fazla bilgisayarın ve mobil cihazın kablosuz bir şekilde tek bir merkezi cihazdan dosyalara erişmesine, video ve ses aktarmasına olanak verir bilgisayarlarla mobil cihazların yedeklenmesini sağlar.

Bir NAS çözümü, donanımın yanı sıra – kasa içinde bulunan bir veya daha fazla sabit disk, bir işlemci ve RAM – erişim ve ağ bağlantısını yöneten bir İşletim Sisteminden (OS) oluşan yazılım da dahil olmak üzere pek çok bileşenden oluşur.

QNAP Hibrid Yedekleme Senkronizasyonu:

Çoklu yer yedekleme, anında restorasyon ve esnek senkronizasyon…

QNAP Hybrid Backup Sync, veri yedekleme, dosya senkronizasyonu ve felaket kurtarma işlemlerinin verimliliğini artırmak için yedekleme, geri yükleme ve senkronizasyon işlevlerini tek bir QTS uygulamasına birleştirerek kapsamlı bir veri depolama alanı olarak verilerinizi yerel, uzak ve bulut depolama alanlarına kolayca aktarmanızı sağlar.

QNAP Hybrid Backup Sync, güvenli ve esnek hibrid bulut yedekleme çözümü sunar; bu sayede özel ve genel bulutlardan yararlanarak maliyet etkin BT ortamı yaratabilirsiniz.

Google Drive™, Microsoft® OneDrive®, Microsoft® OneDrive® for Business, Dropbox®, Dropbox® Business, Amazon® Drive, Yandex® Disk, Box®, hubiC®, Amazon® S3, Amazon® Glacier, Microsoft® Azure, Google® Cloud Storage, HiDrive®, Backblaze® B2, HKBN® and S3/OpenStack Swift/WebDAV uyumlu bulut servislerine sahip Hybrid Backup Sync, QNAP NAS’dan otomatik veya manuel veri kurtarma için kolayca bulut depolama alanına dosya yedeklemenizi sağlar.

Popüler Qnap Modelleri:

TS-112 TS-120 TS-121 TS-212 TS-220 TS-221
TS-412 TS-420 TS-421 TS-269L TS-469L
TS-569L TS-669L TS-869L TS-269 Pro TS-469 Pro
TS-569 Pro TS-669 Pro TS-869 Pro TS-879 Pro TS-1079 Pro

Yorumlar