Starbucks Wi-Fi Bağlantılarınızda Gizliliğinizi Koruyun

Starbucks Wi-Fi ağına bir kez giriş yapıldıktan sonra, cihazınız gittiğiniz her Starbucks Mağazası WiFi ağına otomatik olarak bağlanır…

Halka açık wi-fi bağlantı noktaları nasıl çalışır sorusunun cevabı ise;

Starbucks Wi-Fi ağı gibi hizmetler WiFi kartınızın MAC Adresini kaydeder ve başka bir oturum açıldığında sizi daha önce bağlandığınız bilgiler ile ilişkilendir ve internet hizmetinizi başlatır.

Starbucks Wi-Fi Ağı Nasıl İşler?

Bilgisayar Wifi Ağına ; R5: D7: AZ: 6B: AA: 99 MAC adresi bağlanmaya çalışıyor, izin vermeli miyiz?

Sunucu cevabı ise : Evet, veri tabanında daha önce kayıtlı olduğundan buna izin veriyorum!

Giriş sayfasının alt kısmında bulunan gizlilik politikasında bu ibareler geçmektedir.

Bu bilgiler, faaliyetlerinizi ve pazarlama nedenleriyle kullanımınızı izlemek için kullanılabilir ve başka neler bilebilir, Ücretsiz wifi Google tarafından sağlanır, böylece verilerinizin hiçbir şekilde kayıt edilmeyeceğine tamamen güvenebilirsiniz…

Starbucks Wi-Fi ağını kullanımınız zaman, ağı ne zaman ve ne kadar süreyle kullandığınız ve veri aktarımlarının sıklığı ve boyutu gibi bilgiler toplayabilir.

Ayrıca; ağa bağlandığınız Bu Wi-Fi düğümünün coğrafi konumları hakkında da bilgiler diğer kişiler tarafından görüntülenebilir.


Starbucks Wi-Fi Bağlantılarınızda Gizliliğinizi Koruyun

Gizliliğimiz Nasıl Koruruz?

  • Sahte bir isim ve e-posta kullanın

Gerçek isminizi kullanmak yerine, ruknettin4444@gmail.com e-postası ile Ruknettin Abuzittin gibi bir şey kullanın, bu sadece bilgilerinizi korumakla kalmaz, ve sizin için toplanılan veriler ve reklamlar kararsız hale gelir.

  • VPN kullanın

Herhangi bir halka açık wifi’ye bağlıyken bir VPN kullanın, böylece internet kullanımınızı izleyenlerden korunabilirsiniz. (Bu, mac adresinizin kaydedilmesini engellemez!)

  • Mac Adresinizi değiştirin

Mac Adresinizi değiştirmk karmaşık görünüyor, ancak oldukça kolay Windows 10 sizin için bir wifi ağına her bağlandığınızda Mac Adresinizi otomatik olarak değiştiren bir gizlilik ayarı sunuyor.

MAC adresi değiştirme programları:

Mac adresinizi aldatmak oldukça kolay bir şekilde yapılabilir, paylaştığımız araçlar bu işlemi çok basit bir hale getirir.

Windows MAC Adresi değiştirme

https://technitium.com/tmac/

Linux MAC Adresi değiştirme

Apt-get install macchanger
Macchanger -h

MacOS MAC Adresi değiştirme

http://www.macspoofer.com

Yorumlar