Wi-Fi Ağıma Kim Bağlı?

Gün geçtikçe artan teknolojiler wi-fi kullanımını zorunlu bir hale getiriyor, bu zorunluluk hallerinde ağımıza bağlanan istenmeyen kişileri tespit etmek oldukça zorlaşıyor.

Ağımıza isteğimiz dışında bağlanan kişiler, bizim internet hesabımızı kullandığı için yasal olarak bizi zor durumda bırakabilir.

 

 

Örneğin;

  • Ağımıza girerek internet hızımızı düşürebilir.
  • Yasal suçlar işleyebilir.
  • Wi-fi ağımızı kullanarak hack girişimleri yapabilir.

Bu gibi konuları önceden bilmek bizi avantajlı duruma geçireceği için ağımızda bulunan davetsiz misafirleri tespit edecek olan Wireless Network Watcher programını bu yazımızda size anlatacağız.

Nirfsoft Firmasının bize ücretsiz olarak sunduğu bu yazılım ile ağımızı keşfederek tehlikeleri görebileceğiz.

Wireless Network Watcher programını aşağıdaki link üzerinden bilgisayarımıza indirerek kuralım…

Wireless Network Watcher indir : 

https://www.nirsoft.net/utils/wireless_network_watcher.html

https://www.nirsoft.net/utils/wnetwatcher_setup.exe

Sistem Gereksinimleri:

  • Windows 2000, Windows XP
  • Windows Server 2003/2008
  • Windows Vista, Windows 7
  • Windows 8
  • Windows 10

Bu yardımcı program yalnızca şu anda bağlı olduğunuz kablosuz ağı tarayabilir.

Wireless Network Watcher
Copyright (c) 2011 – 2019 Nir Sofer

Wi-Fi Ağıma Kim Bağlı?

Wireless Network Watcher, Microsoft Network Monitor yakalama sürücüsünü monitör modunda kullanarak seçtiğiniz kanaldaki wifi trafiğini yakalayan ve erişim noktaları ve bunlara bağlı wifi istemcileri hakkında kapsamlı bilgiler görüntüleyen bir Windows yardımcı programıdır.

Wireless Network Watcher ayrıca, bağlanmaya çalıştıkları SSID’lerin (ağ adları) listesi de dahil olmak üzere herhangi bir erişim noktasına bağlı olmayan wifi istemcileri hakkındaki bilgileri görüntülemenizi sağlar.

Her erişim noktası için aşağıdaki bilgiler görüntülenir: SSID, MAC Aresi, Cihaz Üreticisi, PHY Türü, Kanal, RSSI, Güvenlik, İşaret Sayısı, Prob Yanıt Sayısı, Veri Baytları, Yeniden Aktarılan Veri Baytları ve daha fazlası …

Nasıl kullanacağız?

Programı bilgisayara kurduktan sonra ağınızı taraması için yesil play düğmesine basarak çalıştırın, yazılım kısa bir süre içinde ağınızı tarayacak.

Bu tarama  sonunda ağınızda örneğin 5 kişi var ise bu taramadan 5 bileşenden fazla bir donanım var ise ağımızda davetsiz misafirler olabilir.

Yazılımda MAC adresi desteği olduğu için bu MAC adreslerini modeminizden engelleyebilir ya da wi-fi şifrenizi değiştirme yoluna gidebilirsiniz.

Yorumlar