Wise Registry Cleaner Kullanımı – Regedit Nedir?

İsterseniz olayın ilk başlarına dönerek bazı bilgileri size aktaralım.

Microsoft  Windows önceleri .ini dosyalarını kullanarak, yazılımların ve ilgili ayarların saklanmasını bu dosyalarda gerçekleştiriyordu.

Microsoft ekibi artık bir karar vermenin eşiğindeydi, ya hep böyle devam edecekler yada güvenlik zafiyetleri ve kullanım açısından kayıt defteri denilen merkezi bir ayar mekanizmasına geçeceklerdi.

Ve… Regedit denilen Kayıt Defteri sistemine geçildi.

Kayıt Defteri Nedir? – Regedit Nedir?

Microsoft Windows sisteminin içerisinde girdi kayıtları, ayarları, tercihleri ve diğer verileri barındıran bir sistem yazılımıdır.

Bilgisayarınıza kurduğunuz yazılımlar ve bu programa dair ayarlar, bu programın hangi dizinde bulunduğu, programın versiyonu, gelişmiş ayarları gibi daha birçok bilgi, kayıt defterine bir anahtar kod olarak yazılır.

Yazılım yada başka bir uygulama bu ayarlara ve ulaşmak veya değiştirmek isterse işlemler bu yazılım içinden etkileşim ile güncelleşir yada değiştirilir.

Kayıt Defteri Örnekleri:

  • DWORD = 32 bit uzunluğunda sayı
  • QWORD = 64 bit uzunluğunda sayı
  • BINARY = ikilik veri
  • SZ ya da EXPANDED_SZ = metinleri işaret eder

Kayıt Defterine nasıl ulaşılır?

  • Başlat menüsüne giriş yapın.
  • Arama kutusu veya Çalışır tıklayın.
  • Regedit yazdıktan sonra Enter tuşuna basın.

İşlemlerden sonra kayıt defterinin pencere ekranı karşınıza gelecektir.

Kayıt defterini bilinçsizce düzenleyebilir kayıt ekleyip çıkarabilir miyim?

Regedit – Kayıt defteri çık hassas bir yapıya sahiptir yaptığınız değişiklikleri bilgisayarınız kullanılmaz hale getirebilir!!!

Bilgisayarımıza birçok programlar kurarız ve sonrasında bu yazılımlarla işimiz bitince bunları kaldırırız.

Bu işlemler bilgisayarımızda birçok kullanılmayan ayarı barındırır ve Regedit sistem için çok büyük önem taşıdığı için gereksiz dosyalar siteminiz yavaşlatır, bu bilgisayarımızda bazı hatalara da sebep olabilir, bunun çözümü Registry temizleme ve birleştirme programları kullanmaktan geçer…

Wise Registry Cleaner – Free Registry Cleaner and Optimizer

Evet adamımız bu 🙂

Ücretsiz olrak kullandığım en iyisi regedit birleştirme özelliği ve derin tarama seçenekleri ile lezzetli menülere sahip.

Bilgisayarımızdaki hataları bu yazılım ile çözebiliriz.

Not: Regedit sistemin kalbi gibidir, program yüklendikten sonra sizden regedit yedeği almanızı isteyecektir bunu lütfen yapın.

Wise Registry Cleaner İndir:

https://www.wisecleaner.com/wise-registry-cleaner.html

Wise Registry Cleaner Özellikleri:

Kayıt Defteri Sorunlarını Düzeltme ve Bilgisayarınızın Performansını Artırma

Windows’u kullandığınızda kayıt defteri büyümeye devam eder, kayıt defterindeki eski öğeler de performansta bozulmaya ve hatta sistem çökmesine neden olur. Wise Registry Cleaner, Windows kayıt defterini tarar ve kayıt defterindeki hataları ve kalan öğeleri bulur ve sonra bunları temizler veya birleştirir. Bu kalan ve bozuk öğeleri Windows kayıt defterindeki düzelterek, sisteminiz daha hızlı ve daha kararlı çalışacaktır.

Pratik Yedekleme / Geri Yükleme Özelliği

Herhangi bir temizlik yapılmadan önce kayıt defteri otomatik olarak yedeklenir. Bazı sistem sorunlarıyla karşılaşmanız durumunda kayıt defterini önceki noktaya geri yüklemek için kullanabilirsiniz. Ayrıca, PC’nizde herhangi bir büyük sistem veya ağ yapılandırması değişikliği yapmadan önce istediğiniz zaman manuel olarak tam bir kayıt defteri yedeklemesi veya sistem yedeklemesi oluşturabilirsiniz.

Zamanlanmış Otomatik Kayıt Defteri Temizleme

Ana arayüzde, Wise Registry Cleaner’ı kayıt defterini kendi ihtiyacınıza göre günlük, haftalık veya aylık bir programda temizleyecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Wise Registry Cleaner planlanan süre dolduğunda kayıt defterini arka planda otomatik olarak temizler. Ayarlarda ayrıca, ‘Tek tıklamayla temizle’ simgesi oluşturabilir ve masaüstüne yerleştirebilirsiniz. Bu özellik sayesinde, Wise Registry Cleaner’ı açmadan sadece simgeyi tıklatarak kayıt defterini temizleyebilirsiniz.

Sistem Ayarları Daha İyi Performans için Sistem Ayarlarını Optimize Ediyor

Windows kayıt defterini temizlemek ve birleştirmek dışında, Wise Registry Cleaner hem sistem hızını hem de internet hızını iyileştirmek için ilgili sistem ayarlarını optimize edebilir. Tek tıklamayla optimizasyondan sonra PC’nizin performansında bir miktar iyileşme göreceksiniz.

İleri Düzey Kullanıcılar için Özelleştirilebilir Temizleme Seçenekleri

Normal, güvenli veya derin bir kayıt defteri taraması çalıştırmayı belirtebilirsiniz.
Kayıt defterinin özel alanları, geçersiz dosya uzantıları, eski başlangıç ​​programı girdileri, geçersiz yazılım yolları ve çok daha fazlası için taranabilir.Hariç tutmalara izin verilir, bu nedenle Wise Registry Cleaner’a belirli sözcüklerle herhangi bir kayıt defteri öğesini temizlemesini önleyebilirsiniz.

Wise Registry Cleaner Kullanımı:

Yorumlar