Safetica Tasks İşlemleri



Görevler veri tabanında saklanan verilerle çalışmak için kullanılır. Veriler, operasyonel “SES” veri tabanından (arşiv) yedeklenebilir veya doğrudan silinebilir.

Tüm görevler Yeni arşivleme görevi menüsü kullanılarak oluşturulur – yeni görevde birkaç parametre vardır:

TASK NAME – Görev adı

TYPE OF TASK

Aşağıdaki seçenekler arasından seçim yapabilirsiniz: yedekleme, yedekleme ve silme, silme, ekran görüntülerini silme, yedekleme ayarları. Her görev hakkında daha fazla bilgi aşağıda bulunabilir.

REPEAT TASK tekrarlanan görev ne sıklıkla olacak?

  • her hafta
  • Her 14 günde
  • her ay
  • Her üç ayda bir

ARCHIVE NAME yedek dosya adı. Boşluk gibi yasa dışı karakterler içermemelidir

http://go.safetica.com/help/1hwuax

ARCHIVE DIRECTORY – Arşiv dizini yedek verit abanı dosyasının kaydedileceği klasörün yolu.

SQL sunucusunu çalıştıran bilgisayardaki yoldur. Seçilen yol zaten var, çünkü SQL sunucusu yolu oluşturamıyor.

LOGS TO BE PROCESSED – İşlenecek kütükler

  • From-To – izlenen verilerin yedeklenmesi için bir zaman aralığı seçmek mümkündür
  • Daha eski kayıt – işlenenler, belirtilen tarihten daha eski olan günlüklerdir. Sadece silme görevi oluşturulduğunda kullanılabilir
  • Görev yürütme sırasında – tam zamanlı olarak yürütme. Bu süre, işlenecek kayıtların zaman aralığı dışında ayarlanmalıdır.

Schedule execution at – Görev yürütme zamanı görevin ne zaman yapılacağı. Başlangıç ​​zamanı işi, işlenmiş kayıtların aralığı dışında işlenmelidir.

Automatic replanning – Otomatik tekrar etkinleştirildiğinde, bu fonksiyon, bir görevin başka bir isinin çalışması veya görev başlatma zamanı geçtiği bir zamanda çalışırsa, o zaman görev başlatma zamanı otomatik olarak bir sonraki boş zamana taşınır.

Bir sunucuda veya SQL örneğinde bir seferde yalnızca bir görev çalışabilir, bu nedenle bu özellik yalnızca zamanla bir hata oluştuğunda uygulanır.

Diğer tüm çatışmalarda (disk alanı yetersizliği, yazmak için yetersiz haklar, vb.) Yeniden programlama yapılmayacaktır.

Seçilen nesneler – yedekleme veya silme görevinin hangi kullanıcıların, bilgisayarların veya grupların seçileceğini seçmek gerekir.

BACKUP

Seçilen kullanıcılar, bilgisayarlar veya gruplar için belirtilen zamanda bir yedekleme oluşturulur.

Yedekleme, kullanıcıların izlenmesinden elde edilen kayıtları içerecektir.

Modül ve işlev ayarları yedeklemeye dâhil değildir. Çıkışta iki dosya oluşturulur: bir (* .mdf) DB’den bir kayıttır ve ikincisi (* .ldf) bu DB’nin üzerindeki işlemlerin günlüğüdür.

Her bir sunucunun kendine ait bir veri tabanı vardır, bu yüzden eğer bir veri tabanından veri arşivlemek istiyorsak, her bir sunucu üzerinde yedekleme görevini çalıştırmalı ve bu görevler birbirinden bağımsız olacaktır.

Bir yedekleme oluşturulduğunda SQL sunucusunda önemli bir yük vardır, bu nedenle istemci istasyonlarının bir veri tabanıyla iletişim kuramayacakları geçici bir olasılık vardır ve bu nedenle yeni görevlerin veri tabanındaki yükün olduğu bir zamanda programlanması gerekir. Minimumdur (örneğin geceleri).

İşlem, yedek veri miktarına ve orijinal veri tabanının boyutuna bağlı olarak birkaç saat sürebilir. Yedekleme sırasında yedekleme işlemi başarısız olabileceğinden, yedekleme sırasında yeniden dizinleme gibi veri tabanı işlemleri gerçekleştirmeniz önerilmez.

DELETE

Sil görevi, kullanıcı ayarlarının, kayıtların ve ekran görüntülerinin silinmesini gerçekleştirir.

Silme başlangıçtan belirtilen zamana kadar yapılacaktır. Verileri sildikten sonra, Safetica SQL veri tabanlarındaki SHRINK komutunu manuel olarak çalıştırmanız önerilir.

Bu komut, veri tabanı dosyasını fiziksel olarak daraltır.

DELETE SCREENSHOTS

Parametreler, Silme görevininkilerle aynıdır, ancak Denetçi işlevi İzlemeden yalnızca ekran görüntüleri silinir.

SETTINGS BACKUP

Bu, veri tabanıyla birlikte ayarların bir kopyasını gerçekleştirir.

Bir .bak dosyası oluşturulacaktır, Bu yedekleme dosyası, SQL server komutu RESTORE ile veri tabanına geri yüklenebilir.

ADVANCED MAINTENANCE SETTINGS

Bu bölümde kayıt veri tabanı için bakım seçeneklerini belirtebilirsiniz:

Uçuş kütüğünün geçerliliği hakkında – veri tabanındaki etiketleme işlevselliğindeki kayıtların veri tabanında ne kadar süreyle saklanacağını belirlemek için kaydırıcıyı kullanın. Belirtilen değerden daha eski kayıtlar veri tabanından silinir.

AUTOMATIC DATABASE MAINTENANCE – Otomatik veri tabanı bakımı – burada bir kayıt veri tabanı için mümkün olan en büyük boyutu belirtebilirsiniz. Aşıldıysa, veri tabanındaki bazı kayıtlar otomatik olarak silinecek ve böylece veri tabanı maksimum boyutunun% 70’ine ayarlanabilecektir.

Boyut günlük olarak kontrol edilir.

Örneğin en büyük veri tabanı boyutu olarak 100GB girerseniz, boyut yaklaşık 70 GB’ye düşürülür.

Uyarı: Kayıtlar veri tabanı bakımının bir parçası olarak silindiğinde, bunlar geri alınamaz bir şekilde kaybedilecektir. Her zaman silinmiş en eski kayıtlardır.

Not: Microsoft SQL Server 2008 Express kullanıldığında, en büyük boyut bu sürüm tarafından belirlenir. Bu nedenle 10GB. Daha büyük bir sınır girilirse, bu sürüm için kullanılan sınır otomatik olarak 10GB’a düşürülür.

AUTOMATIC BACKUP – Otomatik yedekleme – Safetica, veri tabanına olası hasar riskini önlemek için her gün gece yarısı otomatik veri tabanı yedeklemesinde çalışır.

Yedekleme bir aylık süre boyunca saklanır.

Bu yedeklemeler kullanıcı veri tabanı yedeklerinin yerini almaz.

Yorumlar