Safetica Veri Sızıntısı Engelleme – DLP Modülü



Data Loss Prevention (DLP) Şirketlerde Veri Sızıntısı Engelleme :

Proje dokümanları, finansal bilgiler, bütçe dosyaları, rakip analizleri, personel giderleri, kamu kurumlarının önemli verileri, hatta askeri kurumların gizlilik dereceli bilgileri vs !!! Hepimizin çok değerli bilgilerini taşıyor artık bilgisayarlar.

Bilişim Dünya’sında her gün yeni bir veri hırsızlığı ya da kişisel verilerin ifşa edilmesine tanık oluyoruz. Hatta bu verilerin zaman zaman medyaya bile yansıdığını görebiliyoruz.

ABD’de 2006 yılının veri kayıp ve kaçak envanteri incelendiğinde en karlı 1000 şirketin (Fortune-1000) yaklaşık %75′inin söz konusu istenmeyen durumlara maruz kaldığını görürüz. İşletim sistemlerinin ilk 10 yılında bu tür veri sızıntıları trojanlar tarafından sağlanıyorsa da, o dönemin kayıpları günümüzünkilerle mukayese dahi edilemeyecek kadar basit kalmakta.

Safetica ile kaç farklı senaryo olursa olsun verileriniz  güvende. Hemen senaryo üretmeye başlayalım şirketinizde kötü niyetli bir personel olduğunu var sayalım. Malum kişi şirketinizde bulunan verileri ilk önce şirket e-posta hesabı yoluyla göndermeye çalışacaktır. Elbetteki bunu gerçekleştiremediğini algıladığında web mail, anlık mesajlaşma araçları (Skype, MSN) gibi araçlara yönelecektir. Ancak burdan da müsbet bir sonuç alamayacağı için son bir kaç kozunu kullanacak ve USB, CD-DVD, External Devices (Harici Disk), Printer gibi araçları kullanmaya çalışacak fakat bu yöntemlerin hiç biriyle muvaffak olamayacak. Çünkü Safetica Dlp çözümümüz veri sızıntısını engelleyebilecek her türlü senaryoyu düşünmüş. Hatta bilgisayarların çalınma durumunu bile.

Tabii marifetleri bunlarla sınırlı değil Safetica’nın. Kullanıcıların gün içerisinde gerçekleştirdiği tüm aktiviteleri rapor edebiliyor.

Örneğin; gün içerisinde hangi web sitelerinde ne kadar vakit geçirmiş ya da hangi uygulamalarda (ERP,CRM) vb. windows üzerinde gerçekleşen tüm aktivitelerin dökümünü alabiliyoruz.

Personelleriniz şirket dışarısına çıksa dahi agent servisleri personellerin bilgisayarlarında sürekli aktif olarak çalıştığından hiç bir şey kaçırmış olmuyoruz.

Mükemmel dediğinizi duyar gibiyim. Gerçekten DLP yazılımlarını genellik anti virüs programları piyasaya sürüp üzerinde çok fazla geliştirme yapmadan olduğu gibi bırakıp rant elde etme peşindeler. Yalnız Safetica bütünüyle DLP’ye yönelmiş bir firmadır.

Yorumlar